Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες από 50€ και άνω
  • Home
  • Skin Care
  • ,
  • Tips

DEMODEX: ένα παράσιτο στις βλεφαρίδες μας

DEMODEX: ένα παράσιτο στις βλεφαρίδες μας

Ερευνητές από το μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από εμάς φιλοξενούμε επάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας μικροσκοπικά παράσιτα.

Ονομάζονται Demodex, ζουν μέσα στο θύλακα της τρίχας και τρέφονται από τα λιπαντικά έλαια που εκκρίνουν οι αδένες των τριχών. Στον άνθρωπο ζουν και αναπαράγονται δύο είδη τέτοιων παρασίτων, το Demodex folliculorum και το Demodex brevis. Παρασιτούν στους θυλάκους των τριχών και τους  σμηγματογόνους αδένες του προσώπου καθώς και στις βλεφαρίδες και τα φρύδια. Μπορούν να προκαλέσουν έντονη βλεφαρίτιδα και επιπεφυκίτιδα. Χρήζουν θεραπείας και δεν εκριζώνονται εύκολα. Πολλοί ασθενείς που παραπονιούνται για βλεφαρίτιδα ακόμα και για επιπεφυκίτιδα, δεν βρίσκουν ανακούφιση με την συνήθη αγωγή με κολλύρια και αλοιφές.

Μιας και το αίτιο, πολλές φορές, είναι το παράσιτο Demodex, χρειάζεται ειδική θεραπεία για την αντιμετώπιση του αφού δεν πρόκειται για μικρόβιο ή ιό. Βλεφαρίδες με κυλινδρική πιτυρίδα είναι παθογνωμονικό στοιχείο για οφθαλμική προσβολή από demodex. Παράσιτο Demodex έχει συσχετιστεί επίσης με διαλείπουσα τριχίαση, δυσλειτουργία του μεϊβομιανών αδένων (που μπορεί να προκαλέσει χαλάζιο), φλεγμονή του επιπεφυκότα, αγγείωση του κερατοειδούς, διήθηση, επιφανειακές θολερότητες του κερατοειδούς, κνησμό των οφθαλμών, αίσθηση ξένου σώματος, πτώση των βλεφαρίδων κλπ.

Συμπληρωματικά με τις θεραπείες στο ιατρείο έχει αποδειχτεί ότι στην εκρίζωση του παρασίτου demodex συμβάλει αποφασιστικά και η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων που περιέχουν tea tree oil όπως αυτά της εταιρίας Doctors Family.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *