Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες από 50€ και άνω
  • Home
  • Hair & Body

Τα ακάρεα demodex μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση;

Τα ακάρεα Demodex είναι μικροσκοπικά  παράσιτα, αόρατα με γυμνό μάτι τα οποία τρέφονται με τα έλαια που παράγει το ανθρώπινο δέρμα. Είναι πολύ πιο διαδεδομένα από ότι νομίζουμε και εντοπίζονται κυρίως δύο είδη στον άνθρωπο. Το demodex brevis  και το demodex folliculorum. Παρασιτούν όπου μπορούν να βρουν τροφή αλλά προτιμούν το πρόσωπο και κυρίως τις ρίζες των βλεφαρίδων των ματιών μας. 

Επειδή κάνουν τις φωλιές τους στις ρίζες των τριχών, όπου τρέφονται με τα έλαια που παράγονται εκεί για την θρέψη των βλεφαρίδων αλλά και των λοιπών τριχών και των μαλλιών μας, όταν τα ακάρεα demodex συσσωρεύονται σε μεγάλους αριθμούς, μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη υγιών μαλλιών και να προκαλέσουν φαλάκρα.

Βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε περίπτωση φαλάκρας ή αραίωσης των τριχών μας οφείλεται αποκλειστικά στα demodex. Για την δημιουργία φαλάκρας παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες (ορμονικοί, γενετικοί, ψυχολογικοί κλπ)

Τα ακάρεα Demodex πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε άτομα ηλικίας 25 έως 60 ετών και σε εκείνους που έχουν μια φλεγμονώδη κατάσταση των βλεφάρων που ονομάζεται βλεφαρίτιδα. Η βλεφαρίτιδα, σύμφωνα με μελέτες, σε ένα μεγάλο ποσοστό, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 80%, οφείλεται στο demodex.

Τοξίνες που παράγουν  τα ακάρεα demodex μπορεί να προκαλέσουν μια φλεγμονώδη αντίδραση που επηρεάζει τους θύλακες των τριχών. Τα ακάρεα Demodex μπορεί να μην είναι οι αποκλειστικοί παράγοντες της αραίωσης των μαλλιών ή της φαλάκρας, αλλά η ύπαρξή τους επιδεινώνει την κατάσταση.

Επειδή τα ακάρεα μεταφέρουν  πλήθος βακτηρίωνδημιουργούν επιπρόσθετα μολύνσεις και ερεθισμούς  στους θύλακες των τριχών, τα μαλλιά θα γίνουν  χαλαρά με αποτέλεσμα η πτώση τους να είναι αναπόφευκτη, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Είναι πολύ σημαντικό η προσβολή σας από το άκαρι demodex να διαγνωστεί έγκαιρα. Αυτό μπορεί να γίνει από τον εξειδικευμένο στα demodex, γιατρό.

Αυτός θα σας συστήσει, μεταξύ άλλων και τα κατάλληλα προϊόντα καθημερινής φροντίδας  με τα οποία θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την παθολογική αυτή κατάσταση.

Βιολογικά προϊόντα ομορφιάς για λαμπερά μάτια, καθαρό πρόσωπο και τέλεια ενυδατωμένα μαλλιά - Doctors Family Cosmetics.Ένα τέτοιο προϊόν, όσον αφορά την φροντίδα των μαλλιών σας, είναι το Σαμπουάν της εταιρείας Doctors Family (Doctors Family Shampoo)

Για την φροντίδα του προσώπου και των βλεφαρίδων, η ίδια εταιρεία, έχει δημιουργήσει τον Αφρό Προσώπου και βλεφάρων, Doctors Family  Eyelids and Face Foam καθώς και την κρέμα προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος, Doctors Family Face Cream.

Ένα ακόμη εξαιρετικό προϊόν που προσφέρει προστασία από τα παράσιτα demodex σε όλο το σώμα είναι το Αφρόλουτρο της  Doctors Family.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *